Finns det någon framtid för skadereglerare och riskbedömare eller kommer den mänskliga delen i försäkringsbranschen ersättas av robotar? Eller är det kanske helt tvärtom? Att varje kund faktiskt får bättre service och trygghet? Att världen blir mer hållbar och säker där vi bättre kan förutse och förebygga? Vad krävs av branschen, och de anställda, för att möta förändringarna? 

Rapportförfattaren Mariell Juhlin inleder och därefter följer ett samtal med Jens Wikström, chef Marknad och Försäljning, Folksam. Moderator för samtalet är Forenas internationella sekreterare/utredare Hanna Wallinder. 

Forena har nyligen presenterat en rapport om AI och avancerad automation i försäkringsbranschen.

Förbundet har sett ett behov av att förstå och få en sammanhållen bild av det som sker. Med de stora volymerna av data inom försäkring, som öppnas ännu mer med nya regleringar, skapas oerhörda möjligheter. Och utmaningar. Det kommer bland annat vara viktigt att bevaka och försvara såväl de anställdas som konsumenternas integritet. Och måhända kollektiv risk. Detta i kombination med att kunder vill ha smartare och smidigare tjänster. 

Webbinariet riktar sig till dig som är medlem i Forena.

Webbinariet sänds via Teams Live och är helt kostnadsfritt. 

Du behöver inte ha Teams Live installerat på din dator eller mobil, utan kan ansluta via webbläsare och anonymt.

Länk med instruktioner skickas den 16 oktober. 

Vid frågor, kontakta event(a)forena.se

Varmt välkommen!