Student

Student och nyfiken på försäkringsbranschen - bli studentmedlem gratis!

Hjärta

Försäkringsbranschen är en spännande bransch med många möjligheter till en lång karriär. Är du student och nyfiken på försäkringsbranschen är ett studentmedlemskap i Forena ett självklart val för dig. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och gäller för dig som studerar vid universitet, högskola eller en yrkesutbildning.

I studentmedlemskapet ingår bland annat:

  • Lönestatistik - ett bra stöd när du söker jobb och ska löneförhandla
  • Förmånliga karriärtjänster som stödjer dig i övergången från studieliv till arbetsliv
  • Nyhetsbrev med branschspecifik information
  • Rådgivning
  • Möjlighet till ett uppsatsstipendium där du kan belönas med 25 000 kronor för din uppsats
  • Gruppförsäkringar hos Skandia

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.

Bli studerandemedlem i Forena genom att fylla i medlemsansökan. Studentmedlemskapet varar i två år, om du fortfarande studerar efter det behöver du ansöka om ett studentmedlemskap på nytt - eller ansöka om ett ordinarie medlemskap om du har börjat jobba i försäkringsbranschen. 

STUDENT OCH EXTRA­JOBB I FÖRSÄKRINGS­BRAN­SCHEN

För studenter finns många möjligheter till att arbeta extra på ett försäkringsbolag vid sidan av studierna. Som studerandemedlem har du däremot inte rätt till juridisk hjälp eller förhandlingsstöd vid problem på en eventuell arbetsplats, exempelvis vid ett extrajobb. Du omfattas inte heller av Forenas inkomstförsäkring.

Om du påbörjar en anställning på ett försäkringsbolag rekommenderar vi dig därför att välja ett ordinarie medlemskap, läs mer om det här.

TJÄNST­LEDIG FÖR STUDIER

Studerandemedlemskap gäller inte för dig som redan är medlem och är tjänstledig för studier. Du betalar då en reducerad avgift och behåller inkomstförsäkringen samt möjligheten att få juridisk hjälp och förhandlingsstöd.

UPPSATS­STI­PEN­DIUM FÖR STUDENT­MED­LEMMAR

Som medlem i Forena har du som skriver uppsats möjlighet att belönas med 25 000 kronor för din uppsats.