Förra hösten frågade vi oss om det finns någon framtid för skadereglerare, riskbedömare och andra yrkesgrupper i försäkringsbranschen när AI träder in. Det gör det. Men vi ser att mycket i hög grad kommer att förändras. Nu ser vi en snabb utveckling av mer intelligenta systemmiljöer där gamla system ska moderniseras och där alltfler uppmanar användningen av både internt anpassade och utvecklade AI-tillämpningar såväl som öppen generativ AI. 

I den intelligenta världen är det viktigt och hänga med. Det är viktigt att organisera arbetet så att alla kan vidareutveckla sin kompetens och möta nya arbetsuppgifter. Och det vilar ett eget ansvar hos alla att hänga med och bidra till en positiv förändring. Kunskap och verktyg är centralt för att påverka utvecklingen – både individuellt och med Forena. Det är vårt ansvar att se till att arbetsgivare i försäkringsbranschen implementerar och nyttjar den nya tekniken på ett hållbart, ansvarsfullt och omtänksamt sätt.

AI-rådgivaren Göran Lindsjö tar oss med på utvecklingsresa och berättar vad som krävs för att på ett ansvarsfullt sätt ta vara på AI–teknikens fulla potential – både av individ och företag. Forenas Hanna Wallinder presenterar ”Handbok vid förändringar – med fokus på ansvarsfull AI och god dataetik” och resonerar med gäst kring vad vi som facklig organisation kan göra.

Webbinariet riktar sig till dig som är medlem i Forena.

Webbinariet sänds via Teams Live och är helt kostnadsfritt. 

Du behöver inte ha Teams Live installerat på din dator eller mobil, utan kan ansluta via webbläsare och anonymt.

Länk med instruktioner skickas den 12 mars. 

Vid frågor, kontakta event(a)forena.se

Varmt välkommen!